top of page

Tampereen matkailuvinkit

Mitä tehdä Tampereella? Kivelän vinkit Tampereen vierailulle.

Tutustu näihin upeisiin kohteisiin!

Tampere on kaupunki, joka sykkii elämää ja tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia elämyksiä. Kivelän Taksipalvelu toivottaa sinut tervetulleeksi nauttimaan tämän kaupungin ainutlaatuisista kohteista ja palveluista.

Nokia areena.jpg

Nokia Arena: viihdettä ja tapahtumia suurella sydämellä

Nokia Arena on paikka, jossa viihde ja tapahtumat saavat uuden ulottuvuuden. Tutustumme areenan monipuoliseen tarjontaan, sen ainutlaatuisiin tapahtumiin ja siihen, miksi Nokia Arena on niin arvostettu kohtaamispaikka.

 

Monipuolinen tapahtumatarjonta

Nokia Arena on tunnettu monipuolisesta tapahtumatarjonnastaan. Se isännöi niin suuria konsertteja kuin urheilutapahtumiakin, tarjoten elämyksiä kaikenikäisille. Olitpa sitten musiikin ystävä, urheilufani tai teatterin ihailija, Nokia Areena on paikka, jossa jokainen löytää jotain mielenkiintoista. Tulevat tapahtumat löydät täältä.

 

Maailmanluokan esityspaikka

Areena ei ole vain paikallisten jääkiekkojoukkueiden kohtauspaikka, vaan se on myös maailmanluokan esityspaikka. Kansainväliset artistit ja tapahtumat valitsevat Nokia Areenan näyttämökseen, tuoden kaupunkiin kansainvälisen tason viihdettä. Areenan lavalla koet maailman suurimpien tähtien loistoa.

 

Yhteisöllinen tunnelma

Nokia Areena on paikka, jossa yhteisöllinen tunnelma syntyy eri tapahtumien johdosta. Konsertit, urheilutapahtumien jännitys ja esitysten henki luovat ainutlaatuisen ilmapiirin. Areena on paikka, missä tunnet itsesi osaksi suurta kokemusta.

 

Kivelän Taksipalvelu – vaivaton matka areenaelämyksiin

Kun suunnittelet vierailua Nokia Arenalle, valitse Kivelän Taksipalvelu matkakumppaniksesi. Me huolehdimme siirtymisistäsi mukavasti ja turvallisesti, jotta voit keskittyä täysin Areenan tarjoamiin unohtumattomiin hetkiin. Astu Nokia Arenalle ja anna sen viedä sinut viihteen ja tapahtumien maailmaan suurella sydämellä.

 • Osoite: Kansikatu 3, 33100 Tampere

 • Tapahtumat täältä

 • Jos lipussasi lukee A tai C, kulje A-ovesta. B tai D-kirjaimella merkityillä lipuilla kulje B-ovesta: näin pääset jo sisään astuessasi oikealle puolelle areenaa.

Tampereen Teatteri: kulttuuria ja esiintymistaiteen lumoa

Tampereen Teatteri on paikka, jossa kulttuuri kukoistaa ja esiintymistaide herää eloon. Tässä tekstissä tutustumme teatterin monipuoliseen ohjelmistoon, sen ainutlaatuisiin esityksiin ja siihen, miksi Tampereen Teatteri on niin merkittävä osa kaupungin kulttuuritarjontaa.

 

Laaja repertuaari

Tampereen Teatteri tarjoaa laajan repertuaarin, joka kattaa draamaa, komediaa, musikaaleja ja monenlaisia näytelmätyylejä. Ohjelmistossa nähdään niin klassisia mestariteoksia kuin tuoreita kantaesityksiä, tarjoten katsojilleen kiehtovia elämyksiä. Näet ohjelmiston täältä

 

Tunnelmalliset esitystilat

Teatterin tunnelmalliset esitystilat, kuten suuri näyttämö ja pieni näyttämö, tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen teatterikokemukseen. Riippumatta siitä istutko suurten tunteiden äärellä suuressa salissa vai intiimissä ympäristössä pienemmällä näyttämöllä, Tampereen Teatteri luo ainutlaatuisen tunnelman.

Historia 

Tampereen Teatteri, yksi Suomen vanhimmista taidelaitoksista, on toiminut ammattiteatterina alusta alkaen. Teatterin perustamisen taustalla oli kaupungin pitkäaikainen tarve teatterille, joka herätti laajaa kiinnostusta jo 1800-luvun lopulla. Vuonna 1891 suunniteltiin jopa rakennusrahastoa, mutta se ei johtanut konkreettisiin toimiin.

Teatterimies ja näyttelijä Kaarle Halme oli avainhenkilö teatterin perustamisessa. Vuonna 1904 perustettiin Tampereen Teatteri Osakeyhtiö, ja Halme valittiin ensimmäiseksi johtajaksi. Avajaisnäytäntö pidettiin 8.9.1904 esittäen Aleksis Kiven "Kullervo". Ensimmäisen toimintavuoden aikana teatteri järjesti peräti 24 ensi-iltaa ja aloitti vierailut maaseudulle.

Päänäyttämön remontti ja uudet näyttämöt

Teatteritalo valmistui vuonna 1913, sijaiten Tammerkosken partaalla. Pääperiaatteena oli palauttaa yleisötilat alkuperäiseen asuunsa ja nykyaikaistaa näyttämön takatiloja. Vuonna 1961 teatteri sai hallintaansa Pikkuteatterin, joka myöhemmin muuttui Teatterikahvilaksi. Vuonna 1978 teatterille tarjottiin mahdollisuutta lisänäyttämöön Frenckellin tehdasrakennuksessa.

Remontin aikana teatteri toimi Tampereen Tullikamarilla. Päätyönään saneeraus valmistui 1988, ja uusisrakennusosaan avattiin kahvila. Pääteatteri nimettiin Vuoden Teatteriksi 1997, tunnustuksena uusista avauksista ja laajasta ohjelmistosta.

 • Osoite: Keskustori 2, 33100 Tampere

 • Katso esityskalenteriin tästä

 • Varaa lippusi tästä

 • Katsomokartat näet tästä

Tampereen-teatteri-julkisivu.jpg
vappriikki.jpg

Vapriikki: kulttuurin aarreaitta Tampereen sydämessä

Vapriikki on Tampereen kulttuurin aarreaitta, joka avaa ikkunan menneeseen ja nykyiseen. Tutustumme Vapriikin monipuoliseen tarjontaan, sen näyttelyihin ja kulttuuriperinnön vaalimiseen ja miksi Vapriikki on ainutlaatuinen vierailukohde.

 

Monipuoliset näyttelyt

Vapriikin tiloissa voi tutustua monipuolisiin näyttelyihin, jotka kattavat laajan kirjon aiheita. Historialliset näyttelyt, taide-esittelyt ja vaihtuvat teemat tarjoavat mahdollisuuden oppia uutta ja saada syvällisempi käsitys alueen ja maailman historiasta. Tutustu näyttelyihin täältä. 

 

Kulttuuriperinnön vaaliminen

Vapriikki toimii myös kulttuuriperinnön vaalijana, säilyttäen ja esitellen arvokkaita esineitä ja dokumentteja menneisyydestä. Museo tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden astua aikakoneeseen ja kokea, kuinka elämä on kehittynyt vuosien varrella.

 

Viihde ja oppiminen yhdistyvät

Vapriikki ei ole pelkästään museo, vaan se on myös paikka, jossa viihde ja oppiminen yhdistyvät. Interaktiiviset osiot tekevät näyttelyistä elämyksellisiä, ja erilaiset tapahtumat houkuttelevat niin perheitä, opiskelijoita kuin kulttuurin ystäviäkin.

 • Osoite: Alaverstaanraitti 5 33100 Tampere

 • Avoinna: TI-SU klo 10-18
                      MA suljettu

 • Liput: 15 €/10 €/7 €
  Vapriikissa käy museokortti!

 • Näyttelyt 

 • Tapahtumat

Särkänniemi: huippuhuvit Tampereen huvipuistossa

Särkänniemi on Tampereen ylpeys ja huvittelun keidas kaikenikäisille. Kokosimme sinulle lyhyen infopaketin Särkänniemen monipuoliseen huvitarjontaan, sen jännittäviin laitteisiin ja viihtyisään ilmapiiriin, joka tekee siitä suositun koko perheen kohteen ja etenkin lapsiperheiden keskuudessa.

 

Adrenaliinia ja vauhtia

Särkänniemi on tunnettu adrenaliinia nostattavista laitteistaan. Laitteet kuten "Tornado" ja "Laukka" tarjoavat vauhtia ja jännitystä rohkeimmille kävijöille. Huvipuisto onkin täydellinen paikka niille, jotka etsivät jännittäviä elämyksiä.

 

Perheen pienimmille omaa hauskaa

Vaikka Särkänniemi tunnetaan hurjista laitteistaan, se tarjoaa myös runsaasti hauskaa perheen pienimmille. Lastenmaa ja erilaiset teemakarnevaalit takaavat sen, että koko perhe voi nauttia hupihetkistä yhdessä. Lapsille on lukematon määrä omia laitteita, jotka hurmaavat takuuvarmasti perheen pienempien päät.

 

Näyttäviä esityksiä ja elämyksiä

Särkänniemi ei ole pelkkä laitteiden aarreaitta, vaan siellä voi myös nauttia näyttävistä esityksistä ja elämyksistä. Delfinaario ja planetaario tarjoavat opetuksellisia ja viihdyttäviä kokemuksia, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.

 • Osta ranneke tästä

 • Tarkat aukioloajat näet tästä

 • Hyvä tietää: kesän rannekkeet ja kausikortit ovat myynnissä ennakkoon. Osta rannekke/kausikortti ajoissa ja säästä

sarkanniemi.jpg
siiri kahvila.jpg
nasinneula01.jpg

Näsinneula: Tampereen kattojen yllä komeileva maamerkki

Tervetuloa Näsinneulaan, Tampereen korkeimpaan näköalapaikkaan, joka kohoaa 168 metrin korkeuteen ja avaa upeat maisemat kaupungin ylle.

Historia ja elämykset

Näsinneula valmistui vuonna 1971 arkkitehti Pekka Ilveskosken suunnittelemana. Näkötornista löytyvät huippumodernit elämyshissit, jotka uudistettiin vuonna 2020. Nämä ovat  saavuttaneet huiman nopeuden 6 m/s, joka on Tampereen nopein hissi.  Torni on Tampereen ikonisin maamerkki ja tarjoaa kävijöille unohtumattoman näköalan kaupunkiin.

Ravintola ja palvelut

Näköalatasanteelta löytyy viihtyisä Neula Sky Cafe, joka tarjoilee aperitiiveja ja delilautasia päivittäin. Korkeammalla, 124 metrin korkeudessa, sijaitsee tasokas Ravintola Näsinneula, joka tarjoaa herkullisia makuelämyksiä ainutlaatuisissa maisemissa. Täällä ruokailu on todellinen elämys. Näet ravintolan menun tästä.

Tiesitkö: 

 • Näsinneula sai inspiraationsa Puijon tornista ja Seattlen Space Needlesta.

 • Torniin johtaa yli 700 porrasta, jotka toimivat hätäpoistumistienä.

 • Säävalot, käytössä vuodesta 1971, kertovat säätiedot vihreällä ja keltaisella valolla.

Näsinneula ei ole vain näköalapaikka vaan symboli Tampereelle. Tule kokemaan kaupunki uudesta näkökulmasta ja nauti ainutlaatuisista elämyksistä kaupungin sydämessä!

tampereen-tuomiokirkko.jpg

Tampereen Tuomiokirkko: kaupungin historian sydän

Tervetuloa Tampereen tuomiokirkkoon, Suomen kansallisromantiikan merkittävään saavutukseen ja arkkitehti Lars Sonckin mestariteokseen. Rakennus on harmaagraniittinen ja punatiilikattoinen pyhäkkö, jonka suunnitteli arkkitehti Lars Sonck yhdessä taidemaalareiden Hugo Simbergin ja Magnus Enckellin kanssa.

Arkkitehtuuri ja taide

Tuomiokirkko on rakennettu luonnonkivestä vuosina 1902–1907, ja sen ornamentiikan suunnitteli arkkitehti Valter Jung. Kirkon kevytrakenteiset tornit yhdistelevät uusgoottilaista tyyliä jugend-elementeillä, ja sisätiloissa jugendin koristeleikkaukset näkyvät pylväissä, saarnatuolissa ja penkeissä.

Kellotapuli ja Kolmisointu Kirkon päätornissa komeilee kolme Franz Schillingin valimoa pronssikelloa, jotka muodostavat yhdessä H-duurin kolmisoinnun. Kellotapuli kohoaa 64 metrin korkeuteen, luoden vaikuttavan äänimaailman ympäröivään kaupunkiin.

Rakentamisen tarina - historia

Tuomiokirkko sai alkunsa suunnittelukilpailusta vuonna 1899, jonka voitti Lars Sonck. Kirkon rakentaminen alkoi hätäaputyönä taloudellisesti haastavana aikana katovuosien seurauksena. Kirkon suunnittelu ja toteutus kuvastavat ajan vaikeuksia ja kirkon merkitystä kaupungin kehityksessä.

Tunnettu kansallisromanttinen symboli

Tampereen tuomiokirkko tunnetaan Suomen kansallisromanttisen arkkitehtuurin päämonumenttina. Sen pääpiirustukset olivat esillä Pariisin Galeries nationales du Grand Palais´n 1900-näyttelyssä. Alun perin nimeltään Johanneksen kirkko, se sai nimensä Tuomiokirkoksi vuonna 1923, kun Tampereesta tuli piispankaupunki.

Tule kokemaan historiaa ja arkkitehtuurin kauneutta Tampereen tuomiokirkossa, joka seisoo ylväänä kaupungin sydämessä.

 • Osoite: Tuomiokirkonkatu 3b, 33100 Tampere

 • Kirkko on avoinna touko-, kesä-, heinä- ja elokuussa joka päivä klo 10–17. Kirkon opastukset maanantaista perjantaihin aukioloaikana.

 • Tuomiokirkon tapahtumat tästä.

tampereen-tuomiokirkko.jpg

Sara Hildenin taidemuseo: nykytaiteen lumoava tyyssija

Sara Hildenin Taidemuseo on Tampereen ylpeys ja nykytaiteen tyyssija, joka avaa oven modernin taiteen maailmaan. Tutustumme museon ainutlaatuiseen kokoelmaan, sen näyttelyihin ja siihen, miksi tämä taidemuseo on välttämätön vierailukohde kaikille taiteen ystäville.

 

Moderni kokoelma

Sara Hildenin Taidemuseo kätkee sisäänsä monipuolisen ja laadukkaan kokoelman modernia taidetta. Teokset ulottuvat maalauksista veistoksiin ja interaktiivisiin installaatioihin, tarjoten kävijälle mahdollisuuden tutkia erilaisia taiteen muotoja ja ilmaisutapoja.

 

Vaihtuvat näyttelyt

Museon näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti, tuoden esille niin kansainvälisiä huippunimiä kuin kotimaisia lahjakkuuksia. Sara Hildenin Taidemuseo onkin dynaaminen tila, joka pitää kiinnostuksen yllä ja antaa mahdollisuuden tutustua aina uusiin taidekokemuksiin.

 

Kulttuurinen keskus

Museo ei ole pelkästään taidenäyttely, vaan se toimii myös kulttuurisena keskuksena. Työpajat, luennot ja muut tapahtumat luovat ympäristön, jossa taide elää ja hengittää. Sara Hildenin Taidemuseo on kohtauspaikka, jossa taiteilijat ja yleisö kohtaavat.

 

Kivelän Taksipalvelu – matkasi taiteen maailmaan

Kun suunnittelet vierailua Sara Hildenin Taidemuseoon, valitse Kivelän Taksipalvelu matkakumppaniksesi. Me huolehdimme siirtymisistäsi mukavasti ja turvallisesti, jotta voit keskittyä täysin museon tarjoamaan taide-elämykseen. Astu Sara Hildenin Taidemuseoon ja anna taiteen lumota sinut modernin ilmaisun kauneudella.

 • Osoite: Laiturikatu 13, 33230 Tampere

 • Aukioloajat: Talvikaudella (syys–toukokuu) avoinna ti–su klo 10–18.
  Kesäkaudella (kesä–elokuu) avoinna ma–su klo 10–18.

 • Näyttelyt

vaihmalan hoki kivela.jpg

Tallipiha: historiallinen helmi Tampereen sydämessä

Tallipiha on Tampereen historiallinen helmi, joka tarjoaa kävijöilleen aikamatkan menneisyyteen. Tutustumme Tallipihan ainutlaatuiseen tunnelmaan, sen monipuoliseen tarjontaan ja siihen, miksi tämä paikka on kuin aarrearkku täynnä historiaa ja elämyksiä.

 

Elävä historia

Tallipiha on kuin aikakone, joka vie kävijänsä suoraan 1800-luvun Tampereelle. Alueella voi nähdä vanhoja rakennuksia, perinteisiä käsityöläistaitoja ja kokea, miltä elämä entisaikaan maistui. Tallipiha on elävää historiaa, joka herättää menneet vuosikymmenet henkiin.

 

Käsityöläisten taituruus

Alueella toimivat käsityöläiset tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua perinteisiin kädentaitoihin. Vanhoja työmenetelmiä noudattaen valmistuvat tuotteet, kuten tekstiilit ja koriste-esineet, ovat todellisia taideteoksia. Käsityöläisten taituruus luo ainutlaatuisen tunnelman Tallipihalle.

 

Kotoisa kahvila ja putiikit

Tallipihalla voi nauttia kotoisasta kahvilasta, joka tarjoaa herkullisia leivonnaisia ja paikallisia tuotteita. Lisäksi alueen putiikit tarjoavat mahdollisuuden hankkia ainutlaatuisia käsitöitä ja perinne-esineitä muistoksi vierailusta.

 • Osoite: Kuninkaankatu 4, 33210 Tampere

 • Aukioloajat: * Kahvila avoinna joka päivä klo 10-20. * Puodit avoinna: ma-pe klo 11-18, la-su klo 11-16.* Tallipuoti pe klo 11-17, la-su klo 11-16. Helmikuusta kuten muut puodit.

 • Tiesitkö, että Tallipihalla vierailee eläimiä lapsiperheiden iloksi. Eläinten vierailut näet täältä.

tallipiha 1.jpeg
muumimuseo kivela.jpg

Muumimuseo: taikaa ja tarinoita Muumilaaksossa

Muumimuseo on paikka, jossa taika ja tarinat heräävät eloon Muumilaaksossa. Tässä tekstissä tutustumme Muumimuseon ainutlaatuiseen maailmaan, sen näyttelyihin ja siihen, miksi tämä museo on suosittu kaikenikäisten Muumi-fanien keskuudessa.

 

Muumitarinoiden lumo

Muumimuseo kuljettaa kävijänsä suoraan Tove Janssonin luoman Muumilaakson sydämeen. Näyttelyt vievät katsojan seikkailuille Muumipeikon, Niiskuneidin ja muiden rakastettujen hahmojen matkassa. Museo on kuin portti toiseen maailmaan, jossa seikkailu ja ystävyys ovat avainasemassa.

 

Interaktiiviset näyttelyt

Muumimuseo ei ole pelkkä kokoelma tarinoita, vaan se tarjoaa myös interaktiivisia näyttelyitä. Kävijät voivat osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, tutkia Muumilaakson yksityiskohtia ja kokea tarinoiden maagisen tunnelman omakohtaisesti.

 

Lahjatavarapuoti ja kahvila

Museovierailun päätteeksi kävijät voivat poiketa museon lahjatavarapuotiin, jossa odottavat ainutlaatuiset Muumi-tuotteet ja muut ihastuttavat löydöt. Kahvilassa voi nauttia virvokkeita ja herkkuja Muumi-teeman ympäröimänä.

 • Osoite: Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

 • Vaihtuvat näyttelyt näet tästä

 • Avoinna: ti–pe 10–18, la–su 10–17

 • Pääsymaksut: 14,50 €: aikuiset
  7 €: lapset (7–17 v.)
  0 €: alle 7-v aina ilmaiseksi
  7 €: opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet / siviilipalv. suorittavat, työttömät
  29 €: perhelippu (2 aik. + 2–4 lasta)

Kirjasto Metso: tiedon, tarinoiden ja yhteisön kohtaamispaikka

Kirjasto Metso on Tampereen kaupungin keskeinen kohtaamispaikka, jossa yhdistyvät tiedonjanoinen uteliaisuus, lukemisen lumo ja yhteisön voima. Tässä tekstissä tutustumme Kirjasto Metson monipuoliseen tarjontaan, sen palveluihin ja siihen, miksi tämä kirjasto on enemmän kuin pelkkä kirjakokoelma.

 

Lukemisen ihmeellinen maailma

Kirjasto Metson hyllyiltä löytyy valtava määrä kirjoja kaikenlaiseen makuun. Romaanit, tietokirjat, sarjakuvat ja lastenkirjallisuus tarjoavat jokaiselle lukijalle mahdollisuuden löytää uusia maailmoja ja elämyksiä sivujen välissä.

 

Monipuoliset palvelut

Kirjasto Metso ei ole pelkkä kirjojen varasto; se on myös monipuolisten palveluiden keskus. Tietokoneet, lukusalit, äänikirjat, elokuvat ja musiikki ovat kaikki kävijöiden saatavilla. Kirjasto on paikka, jossa voi oppia, työskennellä ja rentoutua.

 

Yhteisöllinen kohtaamispaikka

Kirjasto Metso on yhteisöllinen tila, jossa järjestetään tapahtumia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Lukupiirit, kirjallisuustapahtumat ja lasten satutunnit luovat ilmapiirin, jossa kaikenikäiset voivat jakaa kirjallisia kokemuksiaan.

 • Osoite: Pirkankatu 2, 33210Tampere

 • Aukioloajat: 

Maanantai: 09:00-20:00

Tiistai: 09:00-20:00

Keskiviikko: 09:00-20:00

Torstai: 09:00-20:00

Perjantai: 09:00-20:00

Lauantai: 10:00-16:00

Sunnuntai: 11:00-17:00

normal_metso2.jpg

Tampere tutuksi.Nääs!

Taksipalvelu Kivelä kuljettaa sinut kohteeseen, kuin kohteeseen luotettavasti Tampereella. Olemme palveluksessanne kellon ympäri! 

bottom of page