top of page

Valkeakosken matkailuvinkit

Mitä tehdä Valkeakoskella? Kivelän vinkit Valkeakosken vierailulle.

Tutustu näihin upeisiin kohteisiin!

Tervetuloa Valkeakoskelle, kaupunkiin jossa kulttuuri ja historia luovat unohtumattomia hetkiä. Koe taiteen lumoa Voipaalan Taidekeskuksessa, astu historiallisen Sääksmäen Kirkon pyhään tunnelmaan ja nauti viihteestä Valkeakosken Kaupunginteatterissa. Täällä jokainen nähtävyys kertoo oman tarinansa, ja Kivelän Taksipalvelu vie sinut mukavasti kohteesta toiseen, jotta voit nauttia kaupungin monipuolisesta tarjonnasta täysin siemauksin.

visavuori-museo kivela.jpg

Visavuori: taiteen lumoa luonnon helmassa

Visavuori on taiteilija Emil Wikströmin kotimuseo ja ateljee, joka sijaitsee Valkeakosken kauniissa maisemissa. Tämä taianomainen paikka yhdistää taiteen lumon ja luonnon kauneuden ainutlaatuisella tavalla. Tule mukaan matkalle Visavuoreen, missä taide herää eloon luonnon helmassa.

 

Historiaa ja taidekotia

Visavuori ei ole vain museo, vaan se on myös ikkuna taiteilija Emil Wikströmin elämään ja luomistyöhön. Museo tarjoaa kävijälle mahdollisuuden tutustua taiteilijan kotiin, ateljeeseen ja laajaan taidekokoelmaan. Täällä voit astua taiteen maailmaan ja kokea sen voiman.

 

Lumoavat maisemat

Visavuori sijaitsee kauniissa ympäristössä, jossa luonto tarjoaa taustakankaan taiteelle. Museon ympärillä avautuvat vehreät puutarhat ja metsäiset polut, jotka kutsuvat kävijän tutkimaan ympäristöä ja nauttimaan rauhallisista hetkistä luonnon keskellä.

 

Taidenäyttelyt ja tilaisuudet

Visavuori ei ole staattinen paikka, vaan se elää ja hengittää taiteen kautta. Museo järjestää säännöllisesti taidenäyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia, jotka tuovat lisää eloa tähän kulttuurin keitaaseen. Tule paikan päälle ja osallistu taiteen maailmaan.

Näet näyttelyt täältä. 

 

Kivelän Taksipalvelu – Matkasi Visavuoreen

Kun suunnittelet matkaasi Visavuoreen, anna Kivelän Taksipalvelun huolehtia siirtymisistäsi. Me tunnemme Valkeakosken alueen kuin omat taskumme ja varmistamme, että saavut perille mukavasti ja vaivattomasti.

 

Visavuori on enemmän kuin museo – se on elämys, joka yhdistää taiteen ja luonnon ainutlaatuisella tavalla. Tule kokemaan taiteen lumo Visavuoressa ja anna sen inspiroida ja koskettaa sinua syvällä luonnon rauhassa.

 • Osoite: Visavuorentie 80, 37770 Tarttila (Valkeakoski)

 • Museo avoinna talvella: 
  1.1.-29.2.2024 avoinna tilauksesta
  1.3.-31.5.2024 ke-su 12-16

 • Museo avoinna kesällä: 
  1.6.-31.8.2024 joka päivä 11-17

 • Pääsymaksut:
  Aikuiset 12 €
  Eläkeläiset 10 €
  Opiskelijat 6 €
  Työttömät: 6 €
  Ryhmät (väh. 10 hlö ) 10 €
  Lapset 7-15 v. 2 €

 • Visavuoressa käy museokortti

Voipaalan taidekeskus: nykytaiteen tyyssija

Voipaalan Taidekeskus on paikka, jossa nykytaide herää eloon historiallisessa ympäristössä. Tutustumme taidekeskuksen tarjontaan, sen näyttelyihin ja siihen, miksi tämä paikka on taiteen ystäville ainutlaatuinen kokemus.

 

Taidehistoriaa ja nykytaiteen lumoa

Voipaalan Taidekeskus sijaitsee vanhassa tehdasmiljöössä, luoden mielenkiintoisen kontrastin taiteen ja teollisuuden välille. Taidekeskuksen tilat kukoistavat monipuolisilla nykytaiteen ilmaisuilla. Täällä voit kokea taidehistorian ja nykytaiteen kohtaamisen ainutlaatuisessa harmoniassa.

 

Vaihtuvat näyttelyt

Voipaalan Taidekeskus tunnetaan vaihtuvista ja monipuolisista näyttelyistään. Se tarjoaa näyttämön erilaisille taiteenmuodoille, kuten maalauksille, veistoksille ja installaatioille. Jokainen käynti voi olla uusi seikkailu, kun taiteilijat tuovat esille omia visioitaan ja näkemyksiään nykytaiteen kiehtovasta maailmasta. Näyttelyt voit tarkastaa tästä. 

 

Taiteilijaresidenssi ja työpajat

Voipaalan Taidekeskus toimii myös taiteilijaresidenssinä, joka houkuttelee luovia mieliä yhteen. Tämä luo inspiroivan ympäristön taiteelliselle työskentelylle ja mahdollistaa taiteilijoiden kohtaamiset. Lisäksi Voipaalan Taidekeskus järjestää työpajoja, joissa yleisö voi osallistua luovaan prosessiin ja oppia lisää nykytaiteen saloista.

 

Voipaalan Taidekeskus on enemmän kuin galleria – se on kohtauspaikka taiteelle ja luovuudelle. Astu sisään tämän taiteellisen maailman sydämeen ja anna nykytaiteen inspiroida ja liikuttaa sinua.

 • Voipaala on avoinna ympäri vuoden.

 • Syksy - kevät: ti-su 11-17
  Kesänäyttely: ti-su 11-18 (
  kesäaika Voipaalassa 10.6.-3.9.2024)
  Ovet suljetaan 10 minuuttia ennen taidekeskuksen sulkeutumista.
  Huom! suljettu aina maanantaisin.

 • Pääsymaksut: 

          Aikuiset 8 €

         Eläkeläiset/opiskelijat/työttömät 5 €

         Lapset alle 18 v. 2 €

        Lapset alle 7 v. vanhempien kanssa ilmaiseksi

        Ryhmät (väh. 15 hlöä) 5 €/aikuinen, 1€/lapset

        Opastus 40 € (opastukset vain ennakkovarauksella)

 • Osoite: Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki

Voipaalan-taidekeskus-puutarha-ilmakuva.jpg
SAAKSMAEN KIRKKO 01.jpg

Sääksmäen kirkko: historian havinaa ja hengellistä kauneutta

Sääksmäen Kirkko on historiallinen ja hengellinen aarre, joka seisoo vahvana aikojen saatosta huplimatta. Tutustumme hieman kirkon arkkitehtuuriin, sen historiaan ja siihen, miksi tämä kirkko on käynnin arvoinen., kun vierailet Valkeakoskella.

 

Kirkon arkkitehtuuri

Sääksmäen Kirkko kohoaa kauniina maamerkkinä maisemassa. Sen arkkitehtuuri on sekoitus eri tyylisuuntia, kertoen tarinaa vuosisatojen takaa. Kirkon huolella muotoillut yksityiskohdat ja koristeet tarjoavat kävijälle visuaalisen juhlan, joka vie ajatukset menneisyyteen. Vanha kivikirkko huokuu ajan henkeä. 

 

Historiaa ja tarinoita

Sääksmäen harmaakivikirkko valmistui vuosien 1480-1510 välillä, arviolta 1500-luvun taitteessa. Keski-ajalla kirkossa oli useita arvokkaita pyhimysveistoksia, joista säilyneet ovat Pyhä Olavi ja Pyhä Jaakob. Vain vihkiristi kertoo alkuperäisistä seinämaalauksista. Kirkko laajennettiin ristikirkoksi 1800-luvulla, mutta tuhoutui tulipalossa 1.4.1929. Rakennus uudistettiin arkkitehti Kauno S. Kallion suunnitelmien mukaan, palauttaen sen alkuperäiseen keskiaikaiseen muotoonsa. Altaritaulun ikkunasyvennyksistä löytyi vanhojen maalausten jälkiä, jotka paljastivat apostoleita esittäviä hahmoja ja lahjoittajan nimen. Vuosina 1932-33 tehtyjen uudelleenrakennustöiden yhteydessä kirkon katto- ja seinämaalaukset toteutti sääksmäkeläinen taiteilija Kalle Carlstedt. Kirkossa on tilaa 450 hengelle.

 

Vierailijat voivat kokea kirkon rikkaan kulttuuriperinnön, tutustua sen historiaan, sekä ihailla tulipalon jälkeisiä maalauksia, jotka ovat taiteilija Kalle Carlstedtin luomuksia. Kirkon tunnelma ja arkkitehtuuri tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen.

Lisäksi Sääksmäen kirkko sijaitsee lyhyen matkan päässä Valkeakoskelta, mahdollistaen päiväretken paikalliseen kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin Valkeakosken lähialueella.

 • Osoite: Kirkkovainiontie 10, 37700 Sääksmäki

 • Avoinna 16.5.-11.9. klo 10-18.

 • Sääksmäen kirkkoa voi varata seurakuntatoimistosta  040 804 8851.

Valkeakosken kaupunginteatteri: viihdettä ja lumoa

Valkeakosken Kaupunginteatteri on paikka, jossa viihde ja elokuvan taika yhdistyvät. Tutustumme tarkemmin teatterin tarjontaan, sen esityksiin ja siihen, miksi tämä teatteri on paikallisen kulttuurin keskus.

 

Teatterielämyksiä ympäri vuoden

Valkeakosken Kaupunginteatteri tarjoaa monipuolista teatteriohjelmaa ympäri vuoden. Esitykset kattavat laajan kirjon näytelmiä, musikaaleja ja komedioita, jotka tempaavat katsojan mukaansa erilaisiin maailmoihin. Teatteri on kohtaamispaikka taiteen ja yleisön välillä.  Ohjelmisto vaihtuu taisaisesti. Näet täältä, mitä tällä hetkellä on tarjolla.

 

Historia

Valkeakosken Teatteritalo, alun perin Seurahuoneena tunnettu, rakennettiin Walkiakosken paperitehtaan, nykyisen UPM:n edeltäjän, työväestön virkistys- ja juhlakäyttöön. Vaikka talossa oli 1900-luvun alusta alkaen teatteriesityksiä, muuta harrastustoimintaa järjestettiin -40-luvulle asti. Vuodesta 1963 lähtien rakennus on ollut pääasiassa teatterin käytössä ja tunnetaan nykyisin Teatteritalona. Satavuotias teatteritalo koristaa arvokkaasti kaupungin keskustaa, ja viimeisin perusteellinen remontti tehtiin 80-luvun lopussa. Talossa asustaa myös oma kummituksensa, joka silloin tällöin ilmestyy laulaen tervehtimään väkeään, kuten talonvanhukselta sopii odottaa!

 

Kulttuurin kokoontumispaikka

Valkeakosken Kaupunginteatteri ei ole pelkästään esitystaidetta, vaan se toimii myös kulttuurin kokoontumispaikkana. Esitysten lisäksi teatterissa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten teema-iltoja, keskustelutilaisuuksia ja esittelyitä, jotka tuovat yhteisön yhteen kulttuurin merkeissä. 

 • Osoite: Valkeakoskenkatu 17, puh. 040 335 7027

 • Lipunmyynnin aukioloajat: tiistai ja torstai klo 12-17 sekä perjantai klo 12-15

 • Katsomon salikartan näet tästä 

valkeakosken teatteri.jpg
museot__keno__21912__keno__keskuva_jpg800x800.jpg

Myllysaaren museo: kulttuurin kiehtova saari

Myllysaaren Museo kutsuu sinut matkalle kulttuurin ja historian sydämeen. Tämä viehättävä museo sijaitsee Myllysaaren kauniissa ympäristössä, tarjoten kävijälle mahdollisuuden tutustua alueen monipuoliseen kulttuuriperintöön.

 

Museokokonaisuus

Myllysaaren museoon kuuluu itse museorakennus, joka on kolmikerroksinen talo Myllysaaressa. Lisäksi museoalueeseen kuuluu Kauppilanmäen museoalue. Päärakennuksen kolmannessa kerroksessa kukoistaa Suomen Jalkapallomuseo, joka on osa museokokonaisuutta.

Vaihtuvat näyttelyt

Myllysaaren museon näyttelyt ovat vaihtuvia, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden tutustua erilaisiin teemoihin ja historiallisiin tapahtumiin. Museon avulla Valkeakosken menneisyys herää eloon kiehtovalla tavalla. Näet vaihtuvat näyttelyt täältä. 

 

Aito Gondoli

Myllysaaren museon erikoisuutena on aito gondoli, joka toi Valkeakosken rannoille ripauksen venetsialaista tunnelmaa. Gondoli hankittiin vuonna 1963 Yhtyneet Paperitehtaat Oy:n johtajan, vuorineuvos Juuso Waldenin toimesta. Se tarjosi unohtumattoman elämyksen teollisuus- ja maatalousnäyttelyn kutsuvieraille. Vaikka gondolin käyttö hiipui 1970-luvulla, se saatiin Myllysaaren museoon vuonna 1997, säilyttäen muiston Valkeakosken historiasta.

Kivelän Taksipalvelu – mukava matka historian ytimeen

Kun suunnittelet vierailua Myllysaaren museoon, valitse Kivelän Taksipalvelu matkakumppaniksesi. Me huolehdimme siirtymisistäsi mukavasti ja turvallisesti, jotta voit nauttia täysillä Myllysaaren museon tarjoamasta elämyksestä ja uppoutua Valkeakosken historian salaisuuksiin. Astu Myllysaaren museoon ja anna historian herättää henkiin Valkeakosken kauniit muistot.

 • Osoite: Kanavanranta 3 C , 37600 Valkeakoski

 • Museoon ilmainen sisäänpääsy

 • Museo avoinna:

             Talvella 1.9.-7.6.
              ti-pe     klo 10 – 16
              su         klo 12 – 16
              (ma ja la suljettu)

             Kesällä 8.6.-31.8.
             ti-pe      klo 10 – 16
              la-su     klo 12 – 16
              (ma suljettu)

Suomen jalkapallomuseo: palloilun historiaa ja innostavia tarinoita

 

Suomen Jalkapallomuseo tarjoaa kiehtovan matkan suomalaisen jalkapalloilun historiaan. Museota ylläpitää Visavuoren Museosäätiö, ja sen näyttelyissä ihastellaan laajaa ja jatkuvasti kasvavaa kokoelmaa seurojen ja pelaajien palkintoja, muistolahjoja, mitaleita sekä jalkapallovarusteita eri vuosikymmeniltä.

 

Kokoelman monimuotoisuus

Museossa vierailevat voivat ihailla monipuolista kokoelmaa, joka kattaa seurojen ja pelaajien saavutukset eri aikakausilta. Näyttelyissä sukelletaan syvälle jalkapallon maailmaan, tutustuen sen kehitykseen ja pelaajien unohtumattomiin hetkiin niin kotimaassa kuin kansainvälisillä kentillä.

Kansainväliset pelaajat

Suomen Jalkapallomuseossa on myös esillä kansainvälisesti tunnettujen pelaajien aineistoa. Tämä osa näyttelyistä kertoo suomalaisten pelaajien saavutuksista maailmalla ja tuo esiin jalkapallon globaalia yhteyttä.

Hall of Fame

Museon merkittävä osa on suomalaisen jalkapalloilun kunniagalleria, Hall of Fame, joka perustettiin vuonna 1993. Galleria kunnioittaa niitä pelaajia, jotka ovat jättäneet pysyvän jäljen suomalaiseen jalkapallohistoriaan.

Neljä osastoa monipuolisesti

Museossa vieraillaan neljässä osastossa, joista kaksi on omistettu näyttelysaleille, yksi auditoriolle ja yksi kokoushuoneelle. Tämä monipuolisuus mahdollistaa erilaisten tapahtumien ja esitysten järjestämisen, tehden Suomen Jalkapallomuseosta paikan, jossa historia herää eloon.

Kivelän Taksipalvelu – Matka Jalkapallon Maailmaan Mukavasti

Kun suunnittelet vierailua Suomen Jalkapallomuseoon, valitse Kivelän Taksipalvelu matkakumppaniksesi. Me huolehdimme siirtymisistäsi mukavasti ja turvallisesti, jotta voit uppoutua täysillä jalkapallon kiehtovaan maailmaan. Astu Suomen Jalkapallomuseoon ja anna historian ja intohimon täyttää jalkapallon tarinat.

 • Osoite: Kanavanranta 3 C, 37600 Valkeakoski

 • Aukiolo:

 • Talvikaudella 1.9. – 17.12.2023:
  tiistai-perjantai klo 10 – 16
  sunnuntai klo 12 – 16.
  (maanantaisin ja lauantaisin suljettu).

 • Kesällä 6.6. – 31.8.2023:
  tiistai-perjantai klo 10 – 16
  lauantai-sunnuntai klo 12 – 16.
  (maanantaisin suljettu)

 • Museoon on vapaa pääsy

suomen jalkapallo.jpg
WhatsApp Image 2022-08-17 at 13.01.47.jpeg

Hotelli Waltikka: ylellinen oleskelu ja vieraanvaraisuus kohtaavat

Tervetuloa Hotelli Waltikkaan, tunnelmalliseen ja luonnonläheiseen hotelliin, joka avaa ovensa upeiden järvimaisemien äärellä.

Historia ja palvelut

Hotelli Waltikka perustettiin vuonna 1988, ja siitä lähtien hotelli on toivottanut vieraat tervetulleiksi hyvien unien, monipuolisten palveluiden ja Valkeakosken ainutlaatuisten antimien äärelle. Hotelli Waltikka tarjoaa paitsi laadukasta majoitusta myös mahdollisuuden nauttia kulttuurista, luontoelämyksistä ja lukuisista aktiviteeteista. Waltikka on myös erinomainen valinta harjoitusleirien järjestämiseen, kiitos läheisten urheilumahdollisuuksien.

Kansainvälisyys ja sijainti

Hotelli Waltikan henkilökunnassa heijastuu monikulttuurisuus, ja voimmekin ylpeydellä kutsua Waltikkaa kansainväliseksi hotelliksi.  Se sijaitsee Valkeakosken ytimessä Mallasveden rannalla, vain puolen tunnin matkan päässä Tampereen vilinästä. Puistomainen sijainti tarjoaa rauhaa ja kauneutta keskellä luontoa.

Hotelli Waltikka: osana Valkeakosken sydäntä

Hotelli Waltikka on vahvasti juurtunut Valkeakoskelle ja on kuin osa kaupungin sydäntä. Waltikassa on koettu lukemattomia musiikkihetkiä, tavattu ystäviä ja nautittu elämästä. Hotelli on myös tuttu liikematkailijoille.  Hotelli Waltikka on osa kaupungin historiaa.

Uusi vuosikymmen, uudet visiot

Vuonna 2019 hotellin johtoon astui  Piia ja Tomi Kuparinen, jonka visiona on muuttaa Hotelli Waltikan suuntaa. Heidän visionaan on päivittää Hotelli Waltikka uudelle vuosikymmenelle luomalla entistä enemmän elämää ja tapahtumia hotellin tiloihin. Luonto on heille erityisen tärkeä, ja se näkyy ympärillä levittävissä järvimaisemissa ja luontopoluissa. Liikunta, hyvinvointipalvelut ja urheilu ovat keskeisiä osia Hotelli Waltikan kehityksessä.

Kivelän Taksipalvelu – sujuva siirtyminen ylellisyydestä toiseen

Kun suunnittelet vierailua Hotelli Waltikkaan, valitse Kivelän Taksipalvelu matkakumppaniksesi. Me huolehdimme siirtymisistäsi mukavasti ja turvallisesti, jotta voit nauttia täysin hotellin tarjoamasta ylellisyydestä. Astu Hotelli Waltikkaan ja anna sen olla paikkana, missä vieraanvaraisuus ja ylellisyys kohtaavat täydellisesti.

 • Varaa huone tästä

 • Osoite: Hakalantie 6. 37600 Valkeakoski

 • Ravintolan menu tästä

Valkeakosken uimahalli: virkistävää vesi-iloa ja liikunnan riemua

Valkeakosken Uimahalli tarjoaa virkistävän vesielämyksen ja liikunnan riemua kaikenikäisille. Tässä tekstissä tutustumme uimahallin monipuoliseen tarjontaan, sen moderneihin tiloihin ja siihen, miksi tämä uimapaikka on ihanteellinen paikka niin kuntoliikkujille kuin rentoutujillekin.

 

Monipuoliset uintimahdollisuudet

Valkeakosken Uimahalli tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet vesipedoille. Uimahallissa on useita ratoja eri uintityylejä varten ja lastenallasalue, joka tekee uimisesta hauskaa koko perheelle. Allasvedet kutsuvat niin aktiivisia uimareita kuin rentoutujia nauttimaan vedestä.

 

Modernit sauna- ja wellness-tilat

Uimahallin yhteydessä sijaitsevat modernit sauna- ja wellness-tilat tarjoavat rentoutumisen hetkiä. Saunat ja höyryhuone luovat miellyttävän ympäristön, jossa arjen kiireet unohtuvat. Uimahalli onkin paikka, missä voi hemmotella itseään ja huoltaa sekä kehoa että mieltä.

 

Kuntoilua vedessä ja maalla

Valkeakosken Uimahalli ei ole pelkästään uimapaikka, vaan siellä on myös mahdollisuus harrastaa monipuolisesti kuntoilua. Vesijumppatunnit tarjoavat matalan kynnyksen liikuntamuodon kaikille ikäryhmille, kun taas kuntosalin modernit välineet mahdollistavat monipuolisen harjoittelun maalla.

 • Osoite: Apiankatu 7, 37600 Valkeakoski

 • Uimahallissa on pääaltaan lisäksi opetusallas ja lasten kahluuallas

 • Avoinna elokuun toisesta maanantaista – 15.6. saakka. Kesäkuun viikonloput suljettu.

 • Aukioloajat: 

         ma, ke, pe klo 8 – 20.30 

         ti, to klo 6 – 20.30 

         la klo 12 – 17 

         su klo 9 – 17 

valkekosken uimahalli.jpg

Lähde kanssamme Valkeakoskelle

Taksipalvelu Kivelä kuljettaa sinut kohteeseen, kuin kohteeseen luotettavasti Valkeakoskella. Olemme palveluksessanne kellon ympäri! 

bottom of page